Sjuk!

Slut på det roliga, skolan är igång igen och all den där förkylningen som jag lyckades slippa undan i vintras har till slut kommit ikapp mig.

Amy och jag har tidigare luftat en teori om skillnaden mellan hur kvinnor och män hanterar sjukdom. Jag har inte själv undersökt saken empiriskt och min enda källa, en artikel i DN, känns misstänkt pga publiceringsdatumet. Men visst brukar jag väl vara liiite sjukare än min bättre hälft när det väl är dags?

Jag har haft hela dagen på mig att fundera och kommit fram till att detta måste grunda sig i ett ogenerat smart utnyttjande av evolutionsteorin hos oss män. Evolutionsteorin slår fast att det är de bäst lämpade och/eller anpassningsbara individerna som överlever. Jag hävdar alltså att det måste vara en evolutionsmässig fördel för oss män att bli väldigt sjuka, eller iallafall se väldigt sjuka ut. En sjuk och ömklig man är svårt att stå emot för en kvinna med bubblande moderskänslor. Den sjuke stackars mannen får omvårdnad och mer mat än den smygsjuke mannen som håller skenet uppe och stretar på. Sjukstackaren frisknar till fortast, drar ut och jagar och släpar snart hem feta älgar till sin familj igen. Framgångssagan är ett faktum.

Nog om det, nu ska jag burra ner mig bland filtarna, ta fram spegeln och öva på ledsna ögon. Det är ju bara evolution trots allt! 🙂

Liten katt

Published by

Johan Nyman

Cross-country skier, orienteerer, mechanical engineer, web developer, media application developer etc...

2 thoughts on “Sjuk!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s