Nytamin – företaget

 

NytaminNytamin är namnet på mitt företag i vilket jag bland annat driver webbsidan Skidresultat.se och snickrar ihop grafik till TV-sändningar.

TV-Grafik

Jag har utvecklat ett eget grafikprogram för visning av resultatlistor, varvnings- och målgångsgrafik mm till live-TV-sändningar. Några av höjdpunkterna med mitt system är att

  • det kan enkelt anpassas för att hämta resultat från olika tidtagningssystem
  • det kan enkelt anpassa utseendet efter kundens behov
  • det stödjer många olika tävlingsformer (ind start, masstart, stafetter, sprint m gruppspel mm)

Kontakt

Behöver du en blogg, en mer avancerad hemsida eller TV-produktion, så hör av dig, johan@nytamin.se är adressen!

Portfolio

Hemsida: Skidresultat.se

Skidresultat.se är Sveriges största resultat-sida för längdskidor och rullskidor. Under säsongen 2013-14 hade sidan ca 250k besök av 130k unika besökare och 1.2M sidvisningar.

Några av höjdpunkterna med sidan är:

  • Sökbara resultatlistor
  • Personliga profilsidor med resultat, statistik mm..
  • Klubbsidor med klubbens alla resultat samlade, statistik mm..
  • Ett egenutvecklat, automatiskt rankingsystem

Jag lanserade sidan hösten 2009 och sköter all drift, underhåll och utveckling av sidan på egen hand.


 

Grafik: Alliansloppet 2014

Startlista Alliansloppet 2014Alliansloppet är världens största rullskidlopp med 1100 startande, både motionärer och den yttersta långloppseliten kommer till Trollhättan för att åka det 48km långa loppet.
TV-produktionen gjordes av NCP och sändes i TV12, TV2 Norge och TV4-Play. Jag skötte resultatgrafiken som vanligt, med mitt egenutvecklade grafiksystem.

Klipp på målgångarna:
http://www.tv4play.se/iframe/video/2940637?width=320&height=180&starttime=0

Intervju med segrarna Johan Kjölstad och Maria:
http://www.tv4play.se/iframe/video/2940677?width=320&height=180&starttime=0

 

Grafik: 10MILA 2014

10MILA är en av världens största orienteringsstafetter med över 6000 deltagare som tävlar i tre olika klasser (ungdom, damer och herrar). Tävlingen börjar på lördag morgon med ungdomsklassen, fortsätter med damerna på eftermiddagen och herrarna startar på lördagkvällen för att springa hela natten och gå i mål på söndag morgon.

TV-PRO
De två storbildsskärmarna på plats, bilden lånad av TV-PRO

Tävlingen har publik både på arenan på plats, men även många intresserade runtom i landet och världen. Publiken på plats kunde följa tävlingen genom två storbildsskärmar, speaker-ljud samt resultat-tv-apparater med rullande resultatlistor. Publiken som inte var på plats kunde följa sina favoritlag genom live-resultat, speaker-ljud och för en avgift se på TV-produktionen som streamades på nätet.

TV-produktionen gjordes av medie-klustret TV-PRO och min del i det hela var att utveckla och sköta nästan all grafik som skulle visas i tv-rutan. Ett riktigt roligt jobb som innebar stora krav på planering, tester och utförande.

De två stora grafik-delarna i projektet var

  • TV-grafik som lades ovanpå TV-bilderna, med resultat vid online-kontroller, växling&mål, resultatlistor, tider, namnskyltar mm. Till detta användes mitt egenutvecklade grafiksystem som bl a använder CasparCG.
  • Resultatgrafik & Sociala medier, för den sekundära storbildsskärmen på arenan. Medan den primära storbildsskärmen följde tätstriden, intervjuer mm fokuserade den sekundära storbildsskärmen på att sammanfatta resultat och följa tävlingen på djupet. Genom att visa ett socialt flöde från Twitter och Facebook kunde även publiken interagera och heja på sina lag. Även här tillverkade jag ett program för att visa all grafik.

I början på det här klippet finns det mesta jag gjorde i grafikväg, resultatgrafiken nere till höger, info-grafik (skogsspeaker) uppe till höger samt i bakgrunden kan man se resultatgrafik och sociala medier på storbildsskärmen.

Sändningen finns i sin helhet på Youtube:


Grafik: ICA-CUP Riksfinal i Ulricehamn 2014

ICA-CUP (tidigare Kalle Anka Cup) är en ungdoms-cup i längdskidor som börjar med uttagningstävlingar i de olika distrikten i landet och avslutas med en riksfinal där deltagarna tävlar om vilket distrikt som är det bästa.

Till tävlingens två avslutande dagar gjorde vi en lågbudgetproduktion som streamades på nätet och jag skötte grafiken. Sändningen finns på Youtube:


 Grafik: Alliansloppet 2013

Alliansloppet är en stor rullskidtävling som går i Trollhättan, med både världseliten och motionärer på plats. TV-produktionen gjordes av NCP och sändes i TV4-sport. Jag utvecklade och skötte TV-grafiken med mitt nyutvecklade grafiksystem.


 Grafikoperatör: 10MILA 2013

Grafik 10Mila 2013
Grafik 10Mila 2013

10MILA är en av världens största orienteringsstafetter med över 6000 deltagare som tävlar i tre olika klasser (ungdom, damer och herrar). Tävlingen börjar på lördag morgon med ungdomsklassen, fortsätter med damerna på eftermiddagen och herrarna startar på lördagkvällen för att springa hela natten och gå i mål på söndag morgon.

Jag jobbade här som grafikoperatör och det var väldigt intressant att se hur det går till i en “riktig” TV-produktion – en erfarenhet för livet! Grafiken skapades i det inbyggda grafikstödet i tidtagningsprogrammet OLA.


 Grafik: Team Sportia/Scandic Cup, deltävlingar i Ulricehamn 2013

Grafik Team Sportia/Scandic cup
Grafik Team Sportia/Scandic cup

Team Sportia/Scandic Cup är den nationella junior- och senior-cupen i längdskidor.

Jag blev sent kontaktad med frågan om jag skulle kunna ordna ett grafiksystem att visa live-resultat på till en budget-tv-produktion. Jag hade två veckor på mig, så jag nappade direkt. Resultatet blev helt OK, men det viktigaste för mig var att här lades grunden till mitt senare grafiksystem som jag skulle komma att använda i betydligt större produktioner.


Grafikoperatör: Ungdomens 10-Mila 2012

Ungdomens 10-Mila är en ungdomsstafett som går på olika ställen i Västergötland. Till den här tävlingen gjorde vi en budgetproduktion där vi testade nya tekniker och koncept. Jag skötte TV-grafiken, genom det inbyggda TV-grafikstödet i OLA.

One thought on “Nytamin – företaget”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s