Vad jag sysslar med just nu

Någon gång i höstas råkade jag nämna för någon att jag ska ta det lite lugnare i skolan framöver. Planen var att jag skulle utöka min tid på högskolan med ett år extra, så att jag och Amy går ut samtidigt (våren 2015). Jag ska alltså läsa en hel del fler kurser men dra ner tempot lite på vintern (då jag hade jag tänkt att lägga krutet på träning och tävling). Med “dra ner på takten lite” menade jag att jag skulle plugga ca 95%, men ryktet spred sig som en löpeld..

Den där Nyman, han pluggar ju nästan ingenting nu!

Så för att väga upp för alla osanningar om att jag ligger på sofflocket tänkte jag berätta lite om vad jag sysslar med just nu. 🙂

Skidresultat.se

Jag håller på med att skriva om hela sidan från grunden. Den gamla sidan (som är online just nu) var väl bra, men hade några grundläggande fel i kodstrukturen. Således skriver jag om alltihop och det har jag jobbat med sedan ett år tillbaka. Planen är att den ska lanseras i augusti och då kommer det att bli awesomeness.

Här kommer ett smakprov på hur det kommer att se ut:

skidresultat.se previewNågra av nyheterna

  • Ett grymt coolt bloggverktyg som samlar in och kollar på alla skidbloggar. Tänk dig att du kommer att kunna se vilka bloggar och nyhetssidor som skriver om IFK Mora, Årefjällsloppet eller din mamma!
  • Arrangörer kan ladda upp startlistor, resultatfiler i en massa olika format
  • Ett helt nytt rankingsystem. Jag har testat det nu i vinter, det funkar riktigt bra (och ja, Northug ligger bäst till).
  • (ej klart än) Ett eget tidtagningssystem för mindre tävlingar. Man kommer att kunna köra manuell tidtagning för tävlingar med upp till 500 deltagare. Tidtagningsprogrammet är onlinebaserat men kommer ändå att vara lika säkert och precist som offline-programmen.

LIU-Loppet.se

Jag är involverad i Student-löptävlingen LIU-Loppet som går den 23 april i Linköping och står för hemsidan, anmälan, tidtagning och resultat. Hittills är det 250 anmälda, jag gissar på att det blir över 300 startande i år!

Liuloppet hemsida

Västsvenska Rullskidcupen

Jag är lite involverad i Västsvenska Rullskidcupen och hjälper till med hemsidan och satte ihop en flyer vi ska skicka ut till klubbarna i området.

Västsvenska Rullskidcupens hemsida

Flyer Vsv RskCSkola

Det är ju egentligen lite fel att lägga den här rubriken sist, för jag lägger ju ganska mycket tid på det här också! 🙂 Just nu läser jag riktigt roliga kurser, som passar både mina intressen och är nyttiga!

  • Markfordonsmekanik – räkna på hur bilar funkar mekaniskt, kul!
  • Databasteknik, känns som en kurs för mig (hinthint)
  • Avancerad webbprogrammering, också en kurs som jag tror jag har nytta av!
  • Entreprenörsskap och start av nya verksamheter, bra att kunna!

Så… vem sa att jag bara latar mig?

 

 

 

 

 

 

Published by

Johan Nyman

Cross-country skier, orienteerer, mechanical engineer, web developer, media application developer etc...

One thought on “Vad jag sysslar med just nu”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s