Alliansloppet

I helgen var det Alliansloppet, Sveriges största rullskidtävling, och jag var på plats, inte för att tävla den här gången (ryggen inte bra ännu) utan för att jobba.

Resultarlista
Min grafikmotor visar en resultatlista, precis när det är dags att skifta bort den, snygga övergångar är lite av min specialitet nu 🙂

Jag jobbade nämligen med grafiken i TV-produktionen som sändes i TV4 Sport (länk och länk). Det var mitt första jobb som grafiker där sändningen går ut i nationell tv, på riktigt alltså. Det är grymt kul att jobba tillsammans med ett riktigt professionellt team och jag lär mig massor om tv-produktion, redaktionella och bildmässiga begrepp som jag aldrig tidigare tänkt på att de ens existerade. Jag kommer aldrig att kunna se en sportproduktion igen utan att tänka på bildkompositionen och kameratekniken…

Till den här produktionen använde jag en egenutvecklad grafikmotor som jag skrivit under sommaren som jag hoppas få använda på fler arrangemang än det här. I specifikationerna kan nämnas att den klarar av snygga övergångar, uppdateringar av nya åkare som “dyker upp” på ett snyggt sätt medan grafiken visas, och en massa fler saker… Är du någon som funderar på att göra en tv-produktion framöver, hör av dig

Förövrigt var det väldigt härligt att bara vara på plats tillsammans med alla världstjärnor som var där. Visst kan man ha åsikter om huruvida det bara ska vara träningshjul på en riktig rullskidtävling (det har iallafall jag) men det är väldigt roligt att Alliansloppet kunde locka så många världselitåkare!

Nu är jag hemma i Linköping igen för en sista veckas “ledighet” innan skolan drar igång. På söndag har jag blivit lurad att ställa upp i Vretaloppet och slå Daniel Tynell på 15km löpning, vi får väl se hur det går…

Published by

Johan Nyman

Cross-country skier, orienteerer, mechanical engineer, web developer, media application developer etc...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s