Snaaart slut, tentor och kyckling

Nu är det tenta-tider och flitens lampa lyser i residenset Johan&Amy (eller nja). Jag hade min första tenta i förrgår (databasteknik) och min andra på lördag (markfordonsmekanik).

Tenta-P innebär förutom att man har sina tentor och att man också borde plugga på dem, att det är hundra andra saker som är roligare och intressantare än tentaplugg just nu.

Igår roade jag mig till exempel med att plugga (1h), leta fel i resultaten på skidresultat.se (4h), träna (2h), laga Flygande Jakob (2h) och göra en liten undersökning:

Att köpa kycklingfileer när man egentligen ska ha mindre kycklingbitar är helt onödigt insåg jag när jag jämförde kilopriserna på fileer jämfört med kycklingdelar (kycklinglår/ben). Köper man delar får man finare kyckling för mycket lägre pris. Nackdelen är att det kräver lite arbete med kniven och att man får en del spill. Så min lilla undersökning gick ut på att se vilken del på kycklingen som är optimal att köpa för att få “små delar man kan steka och ha i grytor osv”.

  • 1 paket kycklinglår: 670g kött, 356g spill (34%), 25kr/kg (38kr/kg kött)
  • 1 paket kycklingben: 560g kött, 430g spill (43%), 25kr/kg (44kr/kg kött)
  • 1 paket kycklingfilé: 1000g kött (100%), 80kr/kg (80kr/kg kött)
Krånfågel Kycklinglår
Testvinnare!

Vidare var kycklingben mycket jobbigare att arbeta med, samt gav senigare kött. Vinnare i det här testet blir alltså kycklinglår! 🙂

 

Snart är iallafall Tenta-P slut och då väntar mitt gamla jobb som underhållselektriker på Volvo PV i Skövde. Det ska bli skönt att få komma tillbaka till “arbetslivet” ett tag och få känna på 40-timmarsveckorna och skiftarbetet igen. Det är lätt att man blir lat och “glömmer hur det är att arbeta på riktigt” som student. Efter somrarna brukar jag också alltid vara mycket mer pluggmotiverad och bättre på att fokusera på arbete när det gäller.

Published by

Johan Nyman

Cross-country skier, orienteerer, mechanical engineer, web developer, media application developer etc...

One thought on “Snaaart slut, tentor och kyckling”

  1. Ända in i kaklet! 😉

    Bra test förresten, kan även tillägga att men får i sig mer järn om man äter kycklinglår eller vingar jämfört med filéer = bra för uthållighetsidrottare.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s