10-Mila!

Hej bloggen!

Jag har precis kommit hem från Eksjö och en otroligt rolig helg i form av TV-produktion av 10-Mila!

Jag jobbade där redan förra året och hjälpte till med att sköta TV-grafiken, men i år hade jag totalansvaret för all grafik som vi skulle använda. Sjukt roligt och utmanande, och så är det ju något speciellt att skicka upp sina skapelser på storbildsskärmar inför tusentals tittare.. 🙂

Årets produktion var unik på flera sätt, dels för att det var en riktig marathonsändning (start kl 10:30, slut kl 9 dagen därpå, nästan ett dygn i sändning alltså) och dels för att vi i hade inte en, utan två storbildsskärmar på plats. Den ena körde vi traditionell TV-produktion på och den andra vigde vi helt till att visa resultat-listor, sociala medier och deltagarinformation.

10mila
De två storbildsskärmarna på arenan, med TV-sändningen till vänster och grafik-skärmen till höger

Jag har sedan i somras pillat med en grafik-klient för TV-produktion, och det var den vi använde nu för att lägga på resultatgrafik på bilderna. Jag provkörde den redan i förra helgen på Silva-league i Båstad, och nu var det det stora elddopet så att säga.

Den andra skärmen utvecklade jag en enkel separat resultatvisning till, som vi visade resultat från kontroller i banan och vid växlingar på. Tanken var att när TV-sändningen gick vidare i tävlingen skulle grafik-skärmen stanna kvar och bevaka tävlingen lite längre bak i tävlingen, eller sammanfatta läget. Den andra halvan av skärmen vägde vi åt sociala medier, och vi lade ut hundratals med Twitter-poster från deltagare och publik under tävlingen.

Det hela fungerade kanonbra, jag var lite nervös för resultatvisningen eftersom jag inte kört den i just den här konfigurationen live förut, men allting flöt på bra och konceptet med två skärmar kändes hur bra som helst.

Ser redan fram emot nästa års tävling! Men nu ska jag sova…

Published by

Johan Nyman

Cross-country skier, orienteerer, mechanical engineer, web developer, media application developer etc...

One thought on “10-Mila!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s