Skidresultat.se: Ranking i barn- och ungdomsklasser

De närmaste dagarna kommer det en uppdatering på Skidresultat.se som innebär att ranking för barn och ungdomar upp till och med HD16 döljs från alla listor och statistik på sidan.

Att kunna se och jämföra ranking mellan skidåkare är nog den populäraste funktionen på sidan, så beslutet att ta bort detta för en ganska stor grupp av skidåkarna har inte varit så lätt att fatta. Anledningen till att jag ändå väljer att dölja rankingen har att göra med vad grundtanken i barn- och ungdomsidrott är.

Både svenska skidförbundet, riksidrottsförbundet och jag är överens om att man ska försöka hålla barn- och ungdomsidrotten på en lekfull och rolig nivå – att alla ska känna sig välkomna och kunna ha kul i sin idrott. Detta innebär till exempel att man (inom rimliga gränser) ska försöka minska “resultathetsen” i unga åldrar och inte fokusera på “vem som är bäst” för mycket.

Att då ha en rankinglista som rankar alla barn och ungdomar rimmar illa med ovanstående, det finns inte mycket annat som främjar resultathetsen så som en rankinglista där det svart på vitt står vem som är bäst just nu (om man litar för fullt på rankingen). Därför väljer jag att dölja rankingen i alla barn och ungdomsklasser (upp till HD16).

/Johan

Published by

Johan Nyman

Cross-country skier, orienteerer, mechanical engineer, web developer, media application developer etc...

3 thoughts on “Skidresultat.se: Ranking i barn- och ungdomsklasser”

    1. Vad kul med fler som gillar skid-statistik! Jag får passa på att tipsa om bloggen statisticalskier.com, det verkar inte ha gjorts några uppdateringar där på ett tag nu, men det dök upp många analyser där, när det begav sig.
      Det vore absolut roligt att pratas vid lite, du når mig enklast på admin@skidresultat.se så tar vi det därifrån! 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s